Нападение като вчерашното, повод за настоящото писмо, е евентуално престъпно

...
 
Нападение като вчерашното, повод за настоящото писмо, е евентуално престъпно
Коментари Харесай

Българският хелзинкски комитет ревна на прокуратурата заради нападението над Даниел Лорер

 

„ Нападение като вчерашното, мотив за актуалното писмо, е вероятно незаконно според Наказателния кодекс на Република България, и е належащо да бъде навреме формирано досъдебно произвеждане като се организира следствие за определяне самоличността на причинителите и ангажиране на тяхната отговорност. “, декларира БХК.

Организацията припомня за своя сигнал от юли м.г., с който бе поискано от прокуратурата да предяви иск за разформироване на „ Възраждане “.

„ Настоящата ескалация е разумно продължение на бездействието на българската прокуратура от дълги години да противодейства на антидемократични по характера си партии като „ Възраждане “, се споделя в сигнала на комитета със противоречива популярност.

В петък виртуалната партия на харвардци „ Продължаваме промяната “ също излезе с остра реакция за проявената експанзия против Даниел Лорер. Брокерите от Политическа партия оповестиха, че се опълчват „ твърдо ” на всевъзможен тип дискриминационна тирада и хулигански офанзиви.

„ За нас, като партия в страна членка на Европейски съюз, е неприемливо в XXI век към момента да съществува сходен тормоз на етническа или верска основа “, се споделя в позицията..

По информация на партията Лорер е бил заобиколен компактно и атакуван вербално.

„ След като депутатът напуща кафене наоколо до Народното събрание, той става жертва на хулигански прояви и тирада на омразата на база неговия еврейски генезис “, прибавят от Политическа партия.

„ Използваме случая, с цел да изразим още веднъж мощно безпокойствие от безнаказаното към този момент разпалване на етническа ненавист в българското общество. С ясното схващане, че се прави с предизборни цели, сме уверени, че безмълвното насърчаване на такова държание надалеч не е безобидно “, се споделя в позицията на Политическа партия.

Ротационният Денков: Очаквам бързи дейности

Ротационният Николай Денков чака бързи и безапелационни дейности за заблуждение под отговорност на жителите, атакували народния представител Даниел Лорер на 14 март поради етническата му принадлежност.

„ Всякакви форми на принуждение, дискриминация и ненавист на расова и етническа основа нарушават съществени човешки и конституционни права и са неприемливи в свободното и демократично българско общество. Само с бърз и безапелационен отговор от правораздавателните органи може да се изкорени възприятието за безотговорност и да се предотврати ескалацията на сходни прояви с наближаването на евроизборите “, разяснява акад. Денков.

Източник: Narod.bg

Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР